Efterårsretter du aldrig går galt i byen med
Varm op til det koldeste efterår eller den søde juletid med lækre varme yndlingsretter. I denne artikel giver vi inspiration til supper med farverige ingredienser, og til retter du havde glemt, sagtens kunne høre dig efteråret til.
Slurp!
En helt klassiske vinterspise, er den gode gamle varme suppe. Retten findes i alverdens afskygninger. Den kan være klar, grumset, sund, fed, flødebaseret eller blot kogt på en gulerod.
En sikker vinder i efterårssæsonen, er supper i varme vinterfarver. Det kunne være en cremet græskarsuppe med madlavningsfløde, koriander, brødcrutoner og masser af varme og spicy krydderier. Der er ikke overraskende sæson for græskar allerede fra september af. Og du kan købe dem i stort set alle supermarkeder.
De store flotte halloweengræskar bør du gemme til pynt og efterlade til børnene, som kan gå i krig med de uhyggelige ansigter. Sæt et brændende fyrfadslys i, og nyd det orange skær og den sødlige efterårsduft der breder sig i stuen eller på havestien.
Til en supper egner sig bedst de små hårde hokkaidogræskar, som smager fantastisk med en god gang chili, blendet og kogt op til en suppe. Er du ikke til græskarsuppe, så forsøg dig med en cremet kartoffel-porresuppe eller en klassisk og klar grøntsagssuppe, som nemt kan smages til med krydderier, årstidens grøntsager og lidt bouillon.
Den sammenkogte
Endnu en sikker ret, og særligt i familiehjemmet, er en god sammenkogt varm ret, der har simret i timevis på komfuret, og bragt varme og velduft til hjemmet.
Mange forbinder desværre den sammenkogte ret med rester og dårligt kød. Men i den sammenkogte ret kan selv det tørreste kød blive super mørt og lækkert, hvis du bare tilføjer lidt piskefløde og lader kødet simre med blandt peberfrugter, fløde, søde majs og efterårets svampe. Uhmm!
Har du ikke tiden til at lade din ret stå på komfuret i flere timer, så er der heldigvis andre der har haft hele dagen til at koge alle de helt rigtige smagsnuancer frem i din middagsmad. Hos danskemaaltidskasser.dk kan du nemlig bestille årstidens bedste retter, leveret lige til din dør. Danmark har efterhånden fået mange udbydere af lækre måltidskasser, og de fleste leverer til Fyn! Det er både smart og lækkert!
Varm op til julen
En sidste ting du gerne må spise dig mæt i, når vi kommer frem til starten af oktober, er julemaden! Er du super glad for julen, så kan du alligevel ikke holde dig tilbage, når supermarkederne begynder at diske op med lækre flæskestege og små nemme portioner af andebryst.
Giver du dig i kast med juleretterne i efteråret, så er du også klar til jul, hvis du har glemt hvordan sovsen skal smage eller hvordan man får sprøde svære. Måske er så heldig at skulle huse din første juleaften nogensinde, og så er det altså en fordel at være forberedt, så sovsen ikke skiller og så risengrøden ikke brænder på, når risalamanden skal laves.
Du kan også kaste dig ud i mere eksotiske, anderledes og udenlandske juletraditioner. Hvorfor ikke bruge en efterårsaften på en gang amerikanske gingerbread cookies eller starte allerede i oktober eller november med en rigtig engelsk christmas pudding.
Non appetit – og glædelig jul!