Tag på vintercamping på Nordfyn

Drop skiferien og tag på camping på smukke Nordfyn. Der er masser af muligheder for campingpladser. Camping om vinteren er både hyggeligt og giver dig mulighed for at nyde det danske vintervejr. Hvis det er første gang du skal campe om vinteren, kan du her finde tips til forberedelsen til vintercamping i det fynske.

Frost- og kuldesikring af campingvognen

Mange af de nyere campingvogne er godt isolerede og kan sagtens benyttes om vinteren, men der er nogle ting der er vigtige at tjekke, før du begiver dig ud på vintercamping. Du skal bl.a. huske at smøre støtteben og næsehjul, for at undgå at de fryser fast. Giv vognen en grundig udluftning så den er så tør som mulig indvendig. Desuden skal du huske at kontrollere varmeanlægget. Varm vognen godt op en uges tid før afrejse, så du undgår at der bliver dannet kondens.

En gasovn er ofte ikke nok til at varme vognen op når temperaturen kommer under 0. Tilføj derfor et blæsevarmeindlæg, da det fordeler varmen bedre.

Sørg for at have de rigtige redskaber med, såsom en skovl til at skovle sne væk under vognen, så det ikke blokerer for ventilationen under vognen. Husk at anskaffe dig ekstra stærke pløkker der kan komme igennem den frosne sne og jord. Et vinterfortelt er også ideelt til turen, da den er designet til frostgrader og sne.

Når du camperer i vintervejr, er det en god idé at hæve kabler fra jorden, og lægge en træklods under støttebenene, så du undgår at det fryser fast. Monter også et forlængerrør på skorstenen for at undgå, at den bliver dækket af sne eller fryser til. Sørg også for at der er god udluftning og luftcirkulation for at undgå kondens, og af sikkerhedsmæssige årsager, da det kan medføre iltmangel. Hold derfor alle ventilationshuller åbne og tjek at de ikke er dækket af sne.

 

Pak det rigtige

Husk at fjerne alt sommerudstyret fra campingvognen inden du begynder at pakke. Om vinteren skal man altid have lidt flere ting med, så sørg for kun at have det mest nødvendige med, så I ikke kører med unødig last. Husk desuden, altid at pakke de tungeste ting nederst, da kugletrykket skal ligge mellem 50-75 kg.

Klik her for at finde alt nødvendigt udstyr til din campingvogn samt et stort udvalg af campingvenligt varmt tøj.

Husk at medbringe Startkabler, Tarzan-pløkker til fordæk, kiler, slæbetorv og lommelygter. I tilfælde af sne, er det en god idé at medbringe snekæder og skovl.

 

Aktiviteter

Nordfyn siges at have de bedste campingpladser. Der er masser af muligheder for at ligge ved enten kysten, byen eller i skoven.

Tag ud i naturen og oplev det smukke vintervejr, eller tag på shopping i Bogense, Otterup eller Søndersø. Her kan I også tage på hyggeligt cafébesøg og varme jer på en varm kakao, eller på restaurant i Otterup, Bogense, Morud og Søndersøs lækre udvalg af familierestauranter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *