Tjek op på dette når du kigger på bolig i foråret

Er du ved at finde din drømmebolig? Måske endda på Nordfyn. Nordfyn rummer mange fantastiske boliger, som måske kan blive dit nye hjem. Når du kigger på boliger i foråret, er det vigtigt at holde øje med om alt er som det skal være efter vinteren – uanset hvor i landet du kigger på bolig. I denne artikel kan du læse om, hvad du skal holde øje med, når du kigger på boliger i foråret.

Tag og tagrender

Det første, som du skal holde øje med, når du er ude at kigge på boliger, er taget og tagrenderne. Tag og tagrender spiller en stor rolle for en boligs stand og derfor er det vigtigt at holde øje med.

I løbet af vinteren bliver vores bolig udsat for lidt mere end resten af året og derfor er et især vigtigt at holde øje med boligens tilstand når vi er kommet ind i forårsmånederne, som vi er nu. Det er især tag og tagrender, der bliver udsat for meget af det dårlige vejr, og dermed er det noget af det første som du skal tjekke op på.

Det er fx godt at holde øje med, om der er mange alger eller lignende på taget, da det kan være med til at lede vand ned i tag konstruktionen, som i det lange løb kan føre til store skader på taget.

 

Facaden

Det næste, som du skal være opmærksom på, er boligens facade. Ligesom taget og tagrenderne bliver facaden også udsat for lidt ekstra om vinteren og derfor er det vigtigt at være opmærksom på om der fx er revner på facaden.

Du kan med fordel også kigge efter om der er andre eventuelle skader på facaden, som er vigtige at tage stilling til inden du køber bolig. Hvis der er eventuelle skader, kan du bruge det som et afslag i prisen, så der er penge til at få facaden i god stand igen.

 

Fugt i boligen

Det sidste, du skal være opmærksom på, når du kigger på bolig i starten af foråret, er fugtniveauet i boligen. Det er især vigtigt ved boliger der har kælder, da fugtproblemer ofte starter i kælderen og derefter bevæger sig op i resten af huset.

Om vinteren er der større risiko for at få fugtproblemer i boligen, da luftfugtigheden er anderledes. Samtidig er vi også mindre tilbøjelige til at åbne vinduer og det giver fugten nogle gode betingelser for at leve.

Hvis der er kommet problemer med fugt i en bolig, er der dog gode muligheder for at få det ordnet, så boligen igen bliver sundt at ophold sig i. Du kan fx alliere dig med Nanostone der er eksperter inden for det moderen Drystone System, der afhjælper frugtproblemer.

Indretning i boligen

Det er vigtig at indretning er som du gerne vil have, ellers kan det virkelig blive dyrt at omstrukturer en bygning, i værst fald kræver det en nedrivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *