Oplev Fyn på cykel

Der er et utal af ting du bør opleve og se på Fyn, det handler dog ikke altid om destinationen men om rejsen. Du kan selvfølgelig hoppe i bilen og kører rundt på Fyn under din ferie og opleve det hele men en stor del af oplevelsen er også flotte sommer natur der er på Fyn. Du bør derfor hoppe på cyklen så du rigtig kan opleve og suge den flotte natur ind.

Tag cyklen

Fyn er også kendt som Bike Island, da der på øen er 1200 km, skiltede cykelruter, som giver dig mulighed for en fantastisk cykelferie med familie og venner. De 1200 km strækker sig over Fyn og de nært omliggende øer, og indeholder både lange strækninger langs vandet og i det bakkede terræn. Det er en billig og let måde at sørge for at lave noget som en samlet familie, da det er nemt at justere hvor langt i cykler om dagen, så selv de mindre i familien kan følge top gennem det smukke landskab. Desuden vil ruten bringe jeg gennem de største og smukkeste byer på Fyn inkl. Odense, Nyborg mm. så der er masser af muligheder for at stoppe et par dage i de forskellige byer. Samtidig er den god måde hvorpå familien kan have gang i en let og sund ferie fyldt med masser af motion, så ferien ikke bare bliver ren afslapning.

Start i Nyborg

Det er nu lidt over 500 år siden at Martin Luther King startede den Reformationen i Tyskland, og det gav et gennemklang helt op i Danmark, navnlig i Nyborg. Der findes derfor et utal af steder hvor i kan opleve historie der er over 500 år gammel. Der findes mange steder hvor der kan hentes et kort over en rute der vil sende jer ud på en kultur, historie og æstetisk flot tur i Nyborg. Familien kan derfor fordelagtigt starte årets cykelferie i Nyborg. Så kan turen gå vest på mod Odense og herefter længere syd på mod Bogense og Middelfart, hvor der selvfølgelig også er meget at lave for en cykelfamilie.

Hav styr på cyklen

Er i klar til at gribe cyklen og komme afsted på en fynsk cykelferie, men nogle medlemmer i familien mangler cykler, er det bare at komme i gang. Det er vigtigt at få fat i den rigtige cykel til turen, og ikke benytte en gammel rusten cykel der kører dårligt, så kan turen hurtigt blive meget lang for vedkommende. Sørg for at der er styr på gear, at kæden er smurt og at der er købt masser af labbegrej med til turen. I mange tilfælde kan det være en idé at anskaffe en ny cykel. Sørg for at læse diverse test af cykler, da nogle cykler fungerer bedst til bykørsel og andre er gode til de lange distancer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *